8 myter om skønhed

Hår og shampoo

Vi har alle en tendens til ubevidst at leve med selvlærte regler, købe nye produkter der passer til vores budget og generelt at holde os inde for vores comfort zone. Det kan dog blive lidt kedeligt i længden, og især fordi makeup i dag handler om frihed, at eksperimentere og finde ud af hvad der virker for dig.

Med disse ord i tankerne, så er der også en masse myter om skønhed som florerer rundt, og i dag på Beautybag kan du læse, om nogle af de skønhedsregler der er når det kommer til dit hår, som er okay at bryde!

8 skønhedsmyter

kvinde med mørkt langt hår

1.  Pandehår er ikke for piger med naturligt krøl. Selv om krøller og kort pandehår ikke normalt er et godt mix, så er Beyonce, Vanessa Hudgens og Taylor Swift bevis på, at det sagtens kan lade sig gøre. Der er heldigvis noget der hedder et glattejern også.

2. Børstning gør det sundere. Ikke for piger med krøller. Læg børsten fra dig og undgå dermed krus. Det er fint nok at børste sit hår når det er tørt, hvis det er lige, men hvis du har bølger eller krøller, så sørg for at børste det i badet, og gerne med en bredtandet kam.

3. Du skal bruge shampoo. Nogle gange kan det være en større fordel, at lade vær med at bruge shampoo hvis du har fin teller krøllet hår. Natron og æblecidereddike giver udemærkede rensemuligheder, og så er de især gode til tør hovedbund.

4. Style dit hår når det er nyvasket og rent. Det kan være en fordel at vente 1-2 dage efter du har vasket hår, da håret ofte ikke holder særlig godt på produkter, når det er helt rent. Du har derfor ikke behov for at tømme hele din hårspray.

5. Lad vær med at vise din udgroning. En ombré udgroning er en utrolig populær trend for tiden, og det kan nogle gange undre en, hvordan produkter til at skjule din udgroning stadig kan sælge. Vent lidt ekstra tid med at farve din udgroning, men ikke ALT for længe – det er verden ikke helt klart til endnu.

6. Vask dit hår hver dag. Det er ikke særlig godt at vaske det hver dag, da dit hår har nogle naturlige olier, som holder dit hår og hovedbund sundt. Ironisk nok kan det udtørre dit hår endnu mere, ved at vaske det for ofte.

7. Klip dit hår hver 6. til 8. uge. Måske hvis du har pandehår eller prøver på at gro en frisure ud, men ellers, så er der ikke en særlig god grund til at besøge frisøren så tit.

8. Hvis du har grå hår, så farv det. Flere og flere kendt tager den grå farve til sig, bare for sjov, ligesom Kelly Osborne og Rihanna. Det ser faktisk ikke særlig slemt ud, jeg kan godt lide det!