Bruger du den rette hårshampoo?

Hår og shampoo

Det er ikke nogen ny opfindelse. Vi bruger det alle sammen, nogle oftere end andre.

Egentligt har dit hår ikke godt af at blive vasket mere end en/to gange om ugen. Det skyldes at balancen i dit hår ødelægges, og håret bliver mere fedtet, end det faktisk ville blive, hvis ikke du vaskede det så ofte.

Der findes mange forskellige slags shampoo. Til forskellige hårtyper, hårfarver i forskellige prisklasser.

Prøv at tage et kig på denne shampoo guide, hvis du er i tvivl om hvilken shampoo du skal vælge.

Én shampoo, flere hårtyper

Hvis du skulle investere i en shampoo pr familiemedlem ville det hurtigt løbe op i mange penge og mange forskellige tuber at blive forvirret over.

Hår og shampooI stedet kan løsningen for din familie være at bruge penge på en shampoo der kan bruges af jer alle. Det du skal overveje i den her situation er at du skal vælge en uden parfume hvis altså det er både damer og mænd der skal bruge den.

Det vil virke lidt besynderligt at din mand kommer på arbejde med hår der lugter af roser eller lavendel eller at du selv kommer på kontoret med mandeparfume i håret.

Endvidere er det ikke godt med alle de parfumer i vores hverdag og slet ikke hvis dine børn også skal bruge shampoo’en. Det kan give parfumeallergi og det vil skabe en meget besværet hverdag for jer alle.

Indhold

For at I alle skal kunne tåle shampooen er det vigtigt at den er mild. Både for din hovedbundsskyld, for dine børns øjne hvis de måske får sæberesterne i øjnene og for miljøets skyld i forhold til alle tilsætningsstoffer og parfumer.

For at shampooen kan være mild skal der være et lavt indhold af sulfater. Hvis det er tilfældet kan du også bruge sæben på daglig basis og ikke kun en gang om ugen.

Sulfaterne har den egenskab at det opløser fedtstoffer i vores hovedbund så den bliver ren, og endvidere medvirker den til den skummende effekt som shampoo har. Uden den har vi en tendens til at føle at shampooen ikke virker. Så det er noget du skal vende dig til.

Du må acceptere at shampooen godt kan rengøre dit hår uden at det skummer, og at det faktisk er sundere og mere skånsomt mod dit hår. Der vil være mindre hudirritation.

Sulfater kan også have den effekt på dit hår at modstandsdygtigheden bliver forringet. Det er blandt andet derfor at de hår bliver hurtigere fedtet.

Når du skifter til en mere mild shampoo vil der altså gå en rum tid før balancen i hårstråene er gennemoprettet og indtil da har håret nok brug for at blive vasket oftere end egentlig anbefalet.