Find din hudtype og tilhørende hudpleje til tør og fedtet hud

find din hudtype - fokus på huden

Har du ofte undret dig over hvilken form for hudtype du har og hvilken hudpleje du skal bruge? Har du fedtet, tør, sart, uren eller kombineret hud?

Her på siden kan du blive klogere på hvilken hudtype du er, og efterfølgende læse om hvordan du skal pleje din hud. Hvis du ved hvilken type din hud er, så er det lettere at vælge de rigtige hudplejeprodukter til din hud.

find din hudtype - fokus på hudenTør eller fedtet hud?

Helt basalt, så handler det om hvordan din huds fugtighedsniveau er. Hvilken slags hud du har, har altså intet at gøre med hvorvidt du har følsom hud eller bumser. Dog er det stadig vigtigt du kender din hudtype, da du dermed sikrer dig at din hud får den rette pleje med den korrekte mængde fugt. Man kan nemt komme til at over- eller underfugte sin hud, og det kan foreårsage udbrud af urenheder. Derudover ser tør hud ikke særlig attraktivt ud og det samme med fedtet hud. Ved at kende typen af din hud får du netop den helt nødvendige hudpleje, som er lavet specielt til din type.

 

Sådan finder du din hudtype

Mange mennesker tror det er besværligt at finde ud af hvilken type hud man har, men det kunne ikke være mere forkert. Det er faktisk utrolig let, og her kan du læse hvordan du gør:

1. Start ud med at vaske dit ansigt med et mildt renseprodukt, og skyld i lunkent vand. Derefter skal du duppe ansigtet tørt og undgå at bruge hudplejeprodukter efterfølgende.

2. Efter ca. 2 timer kan du vurdere din huds fugtighedsniveau ved at kigge i spejlet. Du kan nu se om din hud er til den tørre eller de fedtede side.

Hudplejeprodukterhudpplejeprodukter til tør og fedtet hud

Hvis din hud er til den tørre side (du kan måske endda se at den skaller eller har brug for fugt), så skal du vælge produkter hvor der står ”normal til tør hud”, da disse tilføjer fugt til din hud.

Omvendt, hvis din hud skinner, er lidt klistret og fedtet, så skal du ikke bruge nær så meget fugt, og derfor skal du gå efter produkter hvor der står ”normal til fedtet hud”.

Jeg håber det kunne hjælpe dig et skridt nærmere den perfekte hudpleje.