Gode råd til rensning af ansigt

pige der er igang med rensning af ansigt

Du tænker måske ”hvor svært kan det være at rense ansigt?”. Du gnider produktet i hovedet, renser med vand, tørrer med et håndklæde, færdig. Men der er faktisk mere i det end bare dét.

Hele grundlaget for at rense huden er, at man fjerner bakterier, sved, makeup og snavs, men for at gøre det ordentligt skal man tage lidt flere ting i betragtning.

En ordentligt rensning af ansigt kræver de rigtige produkter, den rette vandtemperatur og så kommer det an på hvor tit det gøres. Her er nogle gode råd til en effektiv ansigtsrens:

pige der er igang med rensning af ansigt1. Fjern din makeup før du renser. Det virker måske åbenlyst, men mange ansigtsrens kan ikke effektivt opløse holdbart makeup og eventuelt solcreme, og især ikke rundt om øjnene. Derfor skal du fjerne din makeup før rensning af hud og gerne meget forsigtigt. Brug en vatrondel med olie-baseret makeupfjerner over dine øjenlåg, og vent 10 sekunder. Til resten af ansigtet, brug en vatrondel med lidt lunkent vand eller renseservietter indtil ansigtet er fri for makeup. Når det er klaret, er du klar til at rense ansigt

2. Den rigtige måde at rense, skylle og tørre på. Efter du har fugtet huden med lunkent vand, start ved mundvigen ved at glide fingerspidserne med ansigtsrens op over næsen, op til panden, rundt om øjenen og ned til kunderne, indtil du er nået til hagen. Gør det i 1-2 minutter for at sikre dig, at du fjerner alt snavs og olie. Skyl derefter med lunkent vand, og dup med et tørt håndklæde – ikke skrub!

3. Efter rensning af ansigt, brug et hudprodukt. Nu da du har gennemgået rensning af hud, så er det tid til 2. del; påfør det produkt du normalt bruger (toner, serum, øjencreme, fugtighedscreme) inden for få minutter efter, mens porerne stadig er åbne.

4. Rensning af hud før træning. Det er en god idé at fjerne makeup inden træning, da den ellers samler en masse snavs og olie ind i porerne, når du tørrer sved væk. For at gøre det nemt kan du have en lille taske med i træningstasken, med makeupfjerner servietter og en toner. Hvis du ikke har tid til et bad efter træning, så kan du bruge toneren efter din træning.

5. Rensning af ansigt er altid målet inden sengetid, men tag det ikke så tungt hvis du en dag ikke gør det. Der er en stor forskel på at have makeup på i 8 timer om dagen, i forhold til 8 timer om natten, når du sover. Hvis du en dag glemmer at fjerne det, så lad vær med at overskubbe din hud dagen efter. Rens istedet huden normalt dagen efter, når du vågner, og påfør gerne en ansigtsmaske i 10 minutters tid, for at afhjælpe tilstoppede porer. Smid derefter dit pudebetræk til vask.