Guide til hudpleje: Sådan bruger du produkterne

pige der er igang med rensning af ansigt

Det kan nogle gange være at jungle, når det kommer til hudpleje, da der findes et hav af forskellige produkter på markedet. Der er derfor ikke noget at sige til, at mange af os ofte ender med at blive forvirrerede. For at et produkt kan virke optimalt, så er det nemlig ikke ligemeget hvornår du kommer det på.

I dag på Beautybag kan du få en guide til at bruge dine produkter rigtigt og på de rigtige tidspunkter, og læse om hvad de forskellige produkter gør for din hud.

Hudpleje fra start til slut

Når du læser denne liste, så skal det ikke ses som om, at du skal følge hvert trin, men følg de trin du har behov for.

kvinde der passer godt på sin hud

1. Rens. Ligegyldigt hvilken slags hudtype du har (find din hudtype her), så er dette trin ikke til at springe over. Især om aftenen er det vigtigt, at du fjerner dagens snavs og makeup, inden du lægger dig til at sove. Fjern først din makeup med en makeupfjerner, og rens derefter huden grundigt med ansigtsrens.

2. Eksfoliering. Døde hudceller skal fjernes, og dette gøres med eksfoliering, og derudover hjælper det også mod rynker, misfarvninger på huden pga. sol og forstørrede porer. Du kan enten benytte dig af en kemisk peeling som bliver på huden, eller en almindelig scrub som vaskes af.

 

3. Creme. Mange forskellige mærker inden for skønhed er begyndt at lave creme i flydende form, og disse er gode til øjeblikkeligt at tilføre fugt til huden. Disse kaldes også essences og emulsions, og det hjælper din hud med nemmere at optage plejeprodukter.

4. Serum. Serum er ikke noget du nødvendigvis behøver at bruge hver dag, da det hører under specialpleje. Her kan du vælge en serum som hjælper for noget specifikt, som f.eks. urenheder, rynker eller rødme. Det trænger længere ind i huden end cremer gør, og derfor skal det altid på først.

5. Olie. Det er ikke nødvendigt at bruge hverken serum eller olie, medmindre du har tendens til meget tør hud. Rigtig mange med sensitiv hud kan ikke tåle fede olier, og hvis du er i tvivl, så kan det være en god idé at få analyseret sin hud af en uddannet kosmetolog. Olien skal altid på efter serum.

6. Øjencreme. Huden under dine øjne er mere sart og tynd, og derfor skal dette område ofte have en særlig pleje med meget fugt. Dette forebygger både mod fine linjer, mørke rande og rynker.

7. Dag- og natcreme. Ligesom med serum og olie, så er det ikke alle der har behov for dag- og natcreme. Men hvis du har en meget tør hud, så kan det være en god idé.

8. Solcreme. Solbeskyttelse er rigtig vigtig, og mange dagcremer har faktisk en solfaktor i sig. Dette er dog ikke nok, så slut altid af med et lag solcreme om morgenen, inden du lægger din makeup.

Jeg håber du kunne bruge denne guide til hudpleje ♥