Hvordan lægger man kunstige negle?

Flotte negle

Hvis du gerne vil lægge dine egne gelénegle, så er der hjælp at hente i denne artikel. Det er nemlig noget du selv kan kaste dig ud i, da det blot kræver det nødvendige udstyr, og dermed kan du spare en del penge på at gøre det selv i stedet for at gå til en neglesalon.

Ofte kan man købe startpakker til at lave sine egne gelénegle, og disse har alt hvad du skal bruge til opgaven, såsom en UV-lampe. Ved at købe en startpakke er der også en del penge at spare sammenlignet med, at du skal ud og købe alle tingene separat.

Flotte negleDe vigtigste redskaber du skal bruge for at lave dine egne negle er som nævnt en UV-lampe samt en pensel og selvfølgelig gele. Dertil er der også en top coat, primer, buffer, lim, gel wipe, tipper og cutter. Der er seks trin du skal igennem, og her kan du læse hvordan du gør.

Guide trin for trin

  1. Start med at rengøre dine hænder og negle grundigt, så der ikke er noget skidt under dem. Hvis dette ikke gøres kan snavset blive siddende under den kunstige negl, og så vil man kunne begynde at fornemme misfarvninger eller mug, hvilket ikke er særlig lækkert. Brug eventuelt en skrubber til neglebåndet, for at skubbe dem op, og så er du klar til næste trin.
  2. Nu skal du i gang med filen, og her bruger du bufferen og kører den ovenpå neglen, indtil neglefedtet er fjernet. Herefter tager du et stykke papir og påfører gel wipe på, og tør efterfølgende hænderne af i det, så alt hvad bufferen har løsnet fjernes.
  3. Så er det tid til at tage fat i lim og tipper og her påfører du én negl af gangen, og holder fast på den i cirka 10 sekunder, indtil du kan fornemme at den sidder fast. Efterfølgende tager du fat i tip cutteren og klipper tipperne til den ønskede længde, hvorefter du filer dem som du også ønsker; runde, firkantede, spidse mm. Når dette er gjort bruger du igen gel wipe for at rengøre tipperne for støv/snavs.
  4. Næsten færdig; nu skal du påføre primer på alle neglene med en pensel, og derefter skal du lade det tørre. Hvis du er utålmodig kan du lægge din hånd indunder UV-lampen indtil det er klart.
  5. Nu skal du i gang med at påføre gele, og her skal du bruge 3 lag. Første lag påføres med en pensel over primeren, og cirka 1 mm fra neglebåndet. Når dette er gjort tager du hånden ind under lampen i 2 minutter til den er tør. Derefter tørrer du med gel wipe ovenpå og så er det tid til lag nr. 2, som er en gentagelse. Hvis du gerne vil have noget glimmer/pynt på, så skal det på lag nr. 2.
  6. Sidste trin er påføring af top coat, hvor du efterfølgende lader det tørre og derefter tørrer med gel wipe igen. Nogle gange kan man efter dette trin påføre noget olie på neglene for at styrke dem, og hvis man ønsker neglelak på, så skal man gøre dette før top coat og olie.

Relateret på Beautybag: 7 tips til at få neglelakken til at holde længere.

Tag på negle kursus og bliv dygtigere

Selvom vores trin for trin guide gerne skulle hjælpe dig på vej, så er der ingen bedre end professionelle råd in person og du bliver altid bedre jo mere erfaring du får. Hvis du interesserer dig meget for negle, kan du med fordel tage på et professionelt kursus.

Her kan du læse mere om negle kurser og hvad du typisk vil komme til at lære på disse. For når du tager på et kursus, kan du dygtiggøre dig og endda blive uddannet negletekniker. Du lærer en masse om negle. Du kommer til at have hands-on, så du kan dygtiggøre dig selv, dine veninder eller kunderne i forretningen.

Du lærer at lægge smukke kunstige negle til perfektion, samt andre teknikker som man skal kunne for at opnå det flotteste resultat. Dette indebærer også forlængelse med tipper og skabeloner, hvor man også ofte har mulighed for at være kreativ i form af nailart.

Der er mange forskellige slags kurser du kan tage, alt efter hvad du vil dygtiggøre dig inden for, så sørg for at tjekke dine muligheder ordentligt ud.