Kjole til bruden

Kjole til bruden

Vi skrev forleden en artikel om bryllupstøj til gommen og denne gang er fokus rettet mod bruden. Beautybag giver dig gode råd til at vælge din brudekjole, for det er en ting der betyder meget for nærmest alle kvinder.

De fleste af os har tænkt og forestillet os brylluppet ned til mindste detalje og det indebærer hvordan brudekjolen skal se ud. Men netop fordi det hele skal være perfekt, er det ikke nødvendigvis nemt at finde den rette model. Læs med her, for at få gode tips.

5 gode råd til at vælge brudekjole

Her kommer Beautybags 5 bedste råd til hvordan du vælger den rigtige brudekjole og bør gribe hele udvælgelsesprocessen an:

1. Få lagt et budget

Du bør helt klart starte med at lægge et budget. Det er ikke fordi du ikke kan overgå det med 500 eller 1.000 kroner, men der er ingen grund til at se og prøve kjoler, der er langt over dit budget. Det vil blot gøre dig utilfreds og ked af, at du ikke har råd til disse modeller.

Kjole til bruden2. Få bestilt tid to steder

Når du har et budget, bør du undersøge markedet og dine nærliggende muligheder. Hvem sælger brudekjoler i området eller har du fået anbefalet et sted? Vi anbefaler at du bestiller tid to steder, i første omgang, så du får set flere udvalg og får et godt indtryk af stederne.

Det er aldrig til at vide hvor udvalget er bedst, kemien med ekspedienten er god osv. Der er mere i det end bare at finde kjolen. Det er ofte et længerevarende projekt med tilpasninger etc. Det er derfor ikke ligegyldigt, at du synes om stedet og ekspedienten.

3. Tag din mor og veninde med

Når du så skal prøve brudekjoler, bør du altid medmindre mindst 2 af dine nærmeste. Det kunne være din mor og 1-2 veninder. Det er meget normalt, men det er naturligvis helt op til dig, hvor mange du ønsker at medbringe.

Det er bare godt at få mindst 2 andre meninger om kjolen, så du får et nuanceret billede af virkeligheden og om den vitterligt ser flot ud på dig (i den brede betragtning).

4. Har du særlige præferencer? Klarlæg dem

Hvis du har særlige præferencer til perler, mønstre, små detaljer etc., bør du få dem klarlagt med det samme. Det vil spare både dig og ekspedienten en masse tid. Der er ingen grund til at prøve modeller, du ved ikke er aktuelle.

Så ligesom med budgettet, bør du få klarlagt dine behov og præferencer. Det gør at du mere målrettet kan gå efter de aktuelle kjoler i butikken.

5. Pasformen er altafgørende

Sidst er pasformen altafgørende for, om brudekjolen ser flot ud på dig. Tøj og pasform er to elementer der bare skal passe sammen og specielt til denne begivenhed. Dette kan lyde som en selvfølge, men det sker at bruden får valgt en model, der ikke fremhæver hendes bedste sider.

Du bør derfor være ærlig over for dig selv og din krop. Hvad er dine styrker og hvordan bliver de fremhævet i den kjole du vælger. Pasformen bør have meget at sige for dit valg og have mindst lige så stor indflydelse som selve designet.

 

Vi håber du har fået inputs til hvordan du ender ud med den rette brudekjole. Vælger du at følge vores 5 råd, er du i hvert fald godt på vej.