Pas godt på din hud: 10 gode råd til hudpleje

kvinde der passer godt på sin hud

Nogle vaner er mere vigtige end andre for at passe på din hud, og dermed opnå en smuk glød hele året rundt.

Ligemeget hvilken hudtype du måtte have (find ud af din hudtype her, hvis du gerne vil vide det alligevel), så er her 10 gode råd til, hvordan du bedst passer på din hud.

Gode råd til hudpleje: Pas på din hud

kvinde der passer godt på sin hud

1. Speciel pleje for hver hudtype

For at passe på og respektere din hud, så er det først at fremmest vigtigt, at finde produkter som er egnet til din hudtype. Tør hud skal ikke have den samme pleje som fedtet hud.

2. Vær opmærksom på sarte områder

Nogle dele af dit ansigt (øjenområdet, læberne etc.) er ekstra fin og sart hud. De har brug for speciel pleje, da områderne er mere sensitive og har brug for ekstra opmærksomhed.

3. Mild rensning

At passe på en følsom hud starter ud med at fjerne makeuppen. For ikke at stresse din hud, og respektere dens naturlige balance, så sørg for at vælg en pH-neutral makeupfjerner, specielt egnet til mild rensning af ansigtet.

4. Øjnene – er sart område

Øjenområdet er 10 gange mere sart end resten af din hud I ansigtet. Vælg en god rutine for at fjerne makeup, så du ikke er alt for hard.

5. Eksfoliér

Brug en passende eksfoliering 1 til 2 gange om ugen. Den skal være effektiv, men også meget mild. Vælg igen et pH-neutralt produkt, som er perfekt til at udglatte og rense din hud, mens den bibeholder den naturlige balance, og pas godt på din hud.

6. Fugt er essentielt

Det er vigtigt at din hud er fugtet godt, så vælg en fugtighedscreme, der hjælper med at holde din hud i balance. Du kan også bruge en fugtgivende maske 1 gang om ugen.

7. Parabenfri makeup

For at undgå allergier der er forbundet med brug af et produkt, som ikke er egnet til din hud, så vælg allergivenlig og parabenfri makeup. Disse er lavet til at være mild mod huden, og er perfekt til følsom hud.

8. Solbeskyttelse

Et godt råd til hudpleje er, have solfaktor i dine produkter, ligegyldigt hvilken sæson det er. Det nedsætter effekten af solens farlige stråler, og sørger for din hud ikke ældes hurtigere end nødvendigt.

9. Undgå stress

Røg, stress… Mange ting kan have en negative effekt på din hud. Brug plejeprodukter om morgenen, der passer godt på din hud, og rens din hud godt igennem, når du kommer hjem om aftenen.

10. Forsøm ikke dine læber

Ligeså snart du føler behovet, så brug en god crème til dine læber. Gør det gerne ekstra i forbindelse med vinter, og pas godt på din hud hele året rundt.

Jeg håber du kunne bruge disse gode råd om hudpleje og pas godt på din hud fremover!