Tips til sundt hår: Sådan skal du tørre dit hår

Hår og shampoo

Mange af os har en hårtørrer hjemme, men ved du hvordan du kan bruge den mest optimalt? Ved hjælp af nogle få råd og tricks, kan du sørge for at holde dit hår sundt og samtidig komme ud af døren hurtigt med tørt hår.

Her på Beautybag kan du løse om, hvordan du bevarer dit sunde hår med hårtørring.

Sådan tørrer du dit hår for at holde det sundt

Har du også ofte travlt om morgenen? For mange er det sådan hver dag, og ofte går man i bad om morgenen, vrider håret ind i håndklædet, mens man spiser morgenmad og lægger makeup osv. Det når sjældent at tørre helt, fordi man ikke har tid til at tørre det helt færdigt, og så kommer det ofte til at se trist og glansløst ud i løbet af dagen. Med nogle få ændringer kan du bevare sundheden, og give det en flot udstråling; også efter tørring.

kvinde med mørkt langt hår1. Afslut med kold vand. Når det varme vand rammer din hovedbund, så åbner skællaget på hårstrået, hvor det kolde vand lukker det igen. Det vil sige at det vil fremstå meget blankere, da lyset reflekteres, og derfor skal du afslutte hvert bad med koldt vand.

2. Drop turbanen. Ja, altså håndklædeturbanen. Dit hår er meget sårbart når det er vådt, og har derfor større tendens til at knække. Derfor er det ikke godt at vride det op i et håndklæde, så dup det i stedet forsigtigt med håndklædet.

3. Red håret nedefra. Da dit hår er mest sårbart når det vådt, så kan du med stor fordel starte med at rede det ud nedefra. Spidserne har tendens til at filtre sig sammen når det er vådt, så arbejd dig herefter op mod hovedbunden. På den måde undgår du knuder og at det knækker.

4. Heat-protection. Ligesom din hud, så har håret også brug for beskyttelse. Brug heat-protection produkter, når du skal bruge enten hårtørrer eller glattejern, så det ikke udtørrer.

5. Spring en vask over. Vasker du dit hår hver dag? I så fald kan det være en god idé at springe en vask over. Du kan eventuelt bruge tørshampoo i stedet, da det er skånsomt.

6. Kold eller varm luft ved hårtørring? Som nævnt tidligere, så åbner varme skællaget og gør det lettere at stye. Den kolde luft vil derfor lukke det igen, og et godt tip er, at tørre det ca. 80% med varm luft, og de resterende 20% med kold luft.

7. Med hårene. Når du tørrer dit hår med hårtørrer, så vend altid “næbbet” på den nedad. Det medvirker til at give mere glans, da man på den måde tørrer med skællagene, og ikke imod dem.

8. Ikke røre. Dine hænder er fyldt med fedt og andet snavs, så hold dem væk fra håret, hvis du kan. Også selv om du måske føler for at løfte det lidt.

Jeg håber I kunne bruge disse tips til noget. ♥